4BUILD z BIM na CGS konferenci 2016

Ljubljana, 22. septembra – Podjetje CGS plus je organiziralo že 13. tradicionalno  CGS konferenco, namenjeno tako projektantom, investitorjem kot tudi vsem, ki so odgovorni za vzdrževanje arhitekturnih in infrastrukturnih objektov. Predstavljene se bile rešitve za načrtovanje in vzdrževanje arhitekture, nizkih gradenj, komunalne infrastrukture, rešitve za hidrotehniko, geodezijo, svojo nastope pa je prispeval tudi Hermes z rešitvijo 4BUILD in BIM tehnologijami.

Osrednja tematika letošnje CGS konference je bila namenjena pregledu aktualnega stanja BIM-a v Sloveniji. Predstavljena so bile aktivnosti po vključitvi in članstvu slovenske BIM stroke v EU BIM Task Group, dr. Andrej Tibaut, predsednik SiBIM je predstavil to slovensko združenje, njegove aktivnosti, dosedanje rezultate in plane za prihodnost. Hermes oziroma Aleksander Gelb je v uvodnem delu nastopil s prispevkom  »BIM je sedanjost, ne prihodnost. (Tukaj in zdaj)«. Sledila je demonstracija podjetja ELEA iC s primerom dobre prakse uporabe BIM tehnologije pri načrtovanju Predora Karavanke.

V nadaljevanju so bili po delovnih skupinah (infrastruktura projektiva, infrastruktura izvajalci, infrastruktura upravljanje in vzdrževanje, arhitektura in visoke gradnje, vodarstvo, hidrotehnika) predstavljeni še trendi, novosti in primeri projektov. Nastop Andreja Potočnika s programsko rešitvijo 4BUILD je potekal v infrastrukturni sekciji za izvajalce, med udeleženci skupine vodarstvo pa je sledil prikaz integracije podatkov BIM s programsko rešitvijo Urbano.