BIMathlon 2016

Programsko rešitev 4BUILD smo preizkusili tudi na tekmovanju BIMathlon 2016, ki se je odvijalo 24.11.2016 v okviru siBIM konference 2016 v Mariboru. Skupaj s študenti UM FGPA in podjetjem Klimada Maks d.o.o. smo sestavljali ekipo BIM TREK.

BIMathlon je tekmovanje skupin v uporabi BIM-pristopa v projektih na področju grajenega okolja. Na njem sodelujejo skupine iz podjetij, univerz ali srednjih šol z znanji iz različnih področij gradbeništva, arhitekture, strojništva in/ali informacijskih tehnologij. Namen tekmovanja je spodbujati uporabo BIM na konkretnih projektih in prikazati možnosti uporabe različnih orodij za pripravo in spremljavo gradbenih projektov v vseh fazah.

Skupine pripravijo 3D model gradnje za različna področja in ga združijo v enoten model zgradbe, njihovo delo pa oceni mednarodna strokovna komisija. Najbolje ocenjene naloge so predstavljene v okviru siBIM konference.  Ocena predstavitve se doda oceni naloge. Na osnovi skupne ocene se določi končni vrstni red.

V skupini BIM TREK smo predstavili 5D model telovadnice. Za pripravo smo uporabili različna orodja (Revit, ArchiCAD, Civil 3D, Plancal nova, Vico office). V 4BUILD-u pa je bila narejena ocena vrednosti projekta.

Za predstavljeni projekt smo prejeli 2. nagrado in bili še posebej pohvaljeni za kompleksnost modela in številčnost obdelanih področij.